7 makkelijke tips om sneller Python te leren in 2022

Vrouwelijke Programmeur Aan Het Coderen Met 2 Schermen

Als je een beginnende programmeur bent, is Python een geweldige taal om mee te beginnen. Het is beide eenvoudig en duidelijk, maar toch nog steeds met veel functies. Je kan er eigenlijk heel veel kanten mee op, zoals Web Development of AI (Kunstmatige Intelligentie). In deze post zullen we enkele tips delen die je zullen helpen om het meeste uit Python te halen in 2022. Door deze tips te volgen, ben je goed op weg om Python te leren en snel een Python-expert te worden!

Mindset tips

Tip #1: Blijf doorgaan met coderen (Geef niet op!)

Wanneer je een nieuwe programmeertaal probeert te leren, zal consistentie je beste vriend zijn. Blijf gemotiveerd en stop niet! Dit heeft me het meest geholpen met ook andere programmeertalen die ik eerder heb geprobeerd naast Python – maar helpt ook voor de meeste andere dingen in leven.

Tip #2: Leer door te doen

Om echt Python te leren, moet je wel eerst weten hoe. De gemakkelijkste manier om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met programmeren, is door het in het echt te gebruiken en je eigen applicaties te bouwen – als voorbeeld misschien een app maken met een rekenmachine of controles enz. kunnen maken, wat ze echt willen! Deze Github repository zal enkele ideeën tonen over projecten die iemand zou kunnen gebruiken als je motivatie nodig hebt: https://github.com/The-Cool-Coders/Project-Ideas-And-Resources

Tip #3: Neem je pauzes

Efficiënt leren is goed, maar soms een pauze nemen speelt ook een belangrijke rol. Je moet in staat zijn om even te ontspannen (ook al weet ik dat je stiekem heel leergierig bent door mijn blog 😉). Wanneer je leerproces veel informatie en code bevat, zijn pauzes een belangrijk onderdeel. Bovendien, wanneer je debugt en allerlei fouten probeert te vinden in je code, is het belangrijk om soms even afstand te nemen en een wandeling te maken. Het is een geweldige manier om jezelf weer een energie-kick te geven en vooruit te gaan!

Tip #4: De “30 minuten regel”

Het is heel simpel, wat de 30 minuten regel inhoud is dat je ergens 30 minuten mee bezig bent. Als iets waar je mee bezig bent na die 30 minuten niet lukt zonder (veel) progressie, heb je toestemming om ergens anders hulp te vragen. Op deze manier probeer je het tenminste nog wel, maar ben je niet ergens mee bezig wat niet opschiet. Je kan deze regel ook gebruiken als een bepaalde functie coderen heel lang duurt, dus gewoon even een kleine pauze te nemen tussendoor.

Tip #5: Blijf leren

Blijf nieuwe onderwerpen rond Python leren. Kopieer code van internet, maar begrijp of leer hoe het werkt voordat je verder gaat. Maak leren onderdeel van je routine. Haal ideeën, tools en bibliotheken op om betere code te schrijven, maar haal ook creativiteit uit jezelf!

Python roadmap van https://roadmap.sh/

Inhoudelijke tips

Tip #6: De “zip()” functie

De zip() functie is heel handig wanneer het komt tot lists en dictionaries. De functie returnt een zip-object, dat een iterator is van tuples waarbij het eerste item in elke doorgegeven iterator aan elkaar wordt gekoppeld, en vervolgens het tweede item in elke doorgegeven iterator aan elkaar wordt gekoppeld etc.

## Groep-van-2-simulator
jongens = ("Koen", "Casper", "Gino")
meisjes = ("Kim", "Pleun", "Tessa")
print(zip(jongens, meisjes))
print(tuple(zip(jongens, meisjes)))
>>> <zip object at 0x0000021522030600>
>>> (('Koen', 'Kim'), ('Casper', 'Pleun'), ('Gino', 'Tessa'))

Tip #7: Concatenated strings met “.join()”

Je kan een lijst met strings samenvoegen tot één enkele string met de string functie join(). Hieronder een voorbeeld!

## Python Leren is legendarisch!
list_of_strings = ["Python", "Leren", "is", "legendarisch!"]
strings_concatenaded = ' '.join(list_of_strings) # Hier zit een spatie voor .join(), let daarop!
print(strings_concatenaded)
>>> Python Leren is legendarisch!

Snel advies

“In order to achieve great things, you must first be willing and able.”

– Sun Tzu

Deze verklaring van Sun Tzu is een van de vele redenen waarom het belangrijk is voor ons als individuele leerlingen (vooral degenen die net beginnen) geen verwachtingen te hebben over de hoeveelheid tijd die we nodig hebben om Python te leren.

In de meeste gevallen zal deze deadline niet te halen blijken; geef jezelf toestemming hoe lang het ook duurt! Rome is tenslotte niet van de ene op de andere dag gebouwd – investeer je energie verstandig, want het is het zeker waard.

Conclusie

Heb je nog andere tips om te delen? Stuur ze onze kant op via het contactformulier! We hopen dat deze tips je hebben geholpen en dat je het in de praktijk gaat brengen. Python is een geweldige programmeertaal met een heleboel potentiële toepassingen. Met slechts een kleine inspanning zijn we er zeker van dat u krachtige programma’s kunt maken met deze sterke programmeertaal. Blijf oefenen en wees niet bang om hulp te vragen als dat nodig is, wat ook kan bij Python Leren. Wie weet, misschien ben jij wel het volgende grote ding in de Python community en kan je je eigen Python blog starten!

Scroll naar top